Elnökségi Váltó (4×2 km), FODISZ Esélyegyenlőségi Futam

Elnökségi Váltó (4×2 km) – Fuss egy biztonságos jövőért!
A magyar V4 elnökségés a szlovén EU elnökség támogatásával

 

2017. után ismét együttműködés jött létre a Külgazdasági és Külügyminisztérium (Visegrádi Együttműködés 2021-22. évi Magyar Elnökségéért Felelős Miniszteri Biztosa) és a BSI között, ám az idei közös projekthez csatlakozott az Európai Bizottság soros elnökségét betöltő Szlovén Köztársaság Nagykövetsége is.

Ez a három oldalú megállapodás tükröződik a szombaton 11:50-kor rajtoló „Elnökségi Váltó (4×2 km)

– Fuss egy biztonságos jövőért! A magyar V4 elnökség és a szlovén EU elnökség támogatásával” elnevezésében is.

Ebben a versenyszámban -amellett, hogy bárki indulhat- a KKM, a Szlovén Köztársaság Nagykövetsége és a BSI külön versenyt hirdetett a Magyarországra akkreditált diplomáciai testület (nagykövetségek, főkonzulátusok) munkatársaiból és családtagjaiból álló 4 fős futócsapatoknak.

15 nagykövettség és 5 minisztérium, összesen 31 váltója áll rajthoz az Elnökségi Váltón.

***

FODISZ Esélyegyenlőségi Futam

 

A Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége (FODISZ) és a BSI közös szervezésében 9. alkalommal kerül megrendezésre a FODISZ Esélyegyenlőségi Futam. Az esemény célja, hogy ép társaikhoz hasonlóan, a fogyatékossággal élő fiatalok is átélhessék a versenyzés örömeit, izgalmait és részesei lehessenek a futófesztiválnak. A futam
távja szimbolikus: 500 méter, melyet mindenki képességei, lehetőségei szerint tehet meg. Nem csak a fogyatékossággal élőket várjuk, hanem azokat is, akik a közös futással szeretnék kifejezésre juttatni szolidaritásukat speciális igényű embertársaink iránt, erősítve, elősegítve a társadalmi integráció megvalósulását.

Idén még különlegesebb lesz az Esélyegyenlőségi Futam, mert ez lesz az egyik kiemelt eseménye a FODISZ ADOMÁNYGYŰJTŐ kampányának, mely a tehetséges fogyatékos sportolókat segíti. A futamon ott lesz a FODISZ Adománygyűjtés és a Tehetségtámogató Program két nagykövete: Drávucz Rita, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó és Boronkay Péter, világ- és Európa-bajnok paratriatlonista is, akik a közös futás mellett, helyszíni adományozásra is biztatják a résztvevőket. Az ügy mellé állva, a FODISZ Futamot teljesíti Vereczkei Zsolt, háromszoros paralimpiai bajnok paraúszó, Ekler Luca, paralimpiai bajnok paraatléta, Pap Bianka, paralimpiai bajnok paraúszó, Suba Róbert, paralimpiai ezüstérmes, világ- és Európai- bajnok parakajakos és Kárász Eszter, előadóművész, énekes is.

A FODISZ Esélyegyenlőségi Futamban 600 fő áll rajthoz.