Jótékonyság

Jótékonyság a 34. SPAR Budapest Maratonon®

A BSI 2008 óta rendszeresen áll rendezvényein szervezőként és támogatóként jótékony célok mellé, így adva teret a sokszor csak szunnyadó adakozó szándéknak. Az elmúlt évek elkötelezett szervező munkája és persze a Ti fogékonyságotok, segítő szándékotok sok szép eredményt hozott ezen a területen. Ezután is arra törekszünk, hogy az általunk szervezett futóversenyeknek szerves része legyen a jótékonyság, mert hiszünk az összefogás és a futótársadalom erejében.

Tavaly a 33.SPAR Budapest Maraton jótékonysági termése :

SPAR Budapest Maraton Fesztivál a létszámcsúcs mellett jótékonysági rekordot is hozott. Az eseményhez csatlakozó karitatív szervezetek mintegy 2000 adománygyűjtő futójának, szimpatizánsának és a céges adományoknak köszönhetően az esemény jótékonysági termése meghaladta a 26,2 millió forintot.

Partnereink az adománygyűjtés mellett a kiállítói területen és szurkolópontjaikon is valódi fesztiválhangulatot teremtettek.

Lássuk milyen eredménnyel zárták a karitatív partnereink október első hétvégéjét!

A szervezetek nevére kattintva fotógalériájukat is megnézheted.

Mosoly, pacsi, örömfutás, küzdelem, önismeret, bátorság, önzetlen segítség: 280 futó, 1500 támogató, 5 fáradhatatlan szurkolócsapat és 20 helyszíni önkéntes – így foglalható össze az Élménykülönítmény jelenléte a versenyen, mindez 11 millió Ft támogatást is eredményezett a Bátor Tábornak.

Soha nem látott méretű Suhangyal csapat, 57 adománygyűjtő futóval. Barátaik, családjaik, munkatársaik segítségével több mint 2,8 millió forintot futottak össze a SUHANJ! Alapítvány céljaira.

Gyermekrohamkocsi 93 adománygyűjtő futója 986 km-t teljesítve 2,7 millió forintot gyűjtött össze a transzport lélegeztetőgép megvásárlásához. Az útvonal 2 pontján is szurkoltak minden résztvevőnek a sárga mezes önkéntesek.

“Rajtvonalon a Kék Vonal” szlogenjük mellett 26 adománygyűjtő futójuk lelkesedése is kellett a csaknem 2,3 milliós eredményhez, melyet a krízis helyzetben lévő gyermekeknek segítő alapítvány elkönyvelhetett.

Az esemény névadó szponzora, a SPAR a futófesztiválon is együttműködött stratégiai partnerével, a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal, közösen támogatva az “Ide hozzuk a játszóteret!” programot. Ezek a mozgó játszóterek az ország több mint 300 kistelepülésére viszik el a játék örömét, hogy a legszegényebb családok gyermekei is megismerhessék azt. A SPAR a maratoni standja teljes bevételét -több, mint 1 millió forintot- ajánlotta fel a játszótér-program támogatására. Ugyancsak a Máltaiak juttatják el rászoruló gyermekekhez, családokhoz azt mintegy 500 mesekönyvet, amit a futófesztivál idején gyűjtöttek.

Az Őrzők Alapítvány 11 adománygyűjtője csaknem 670 ezer forintot gyűjtött, de rajtuk kívül legalább 250 résztvevő demonstrált, futott az alapítványt támogató mezben.

A Megyünk Tovább Előre Alapítvány 62 futóval vett részt a két nap versenyein. Daganatos betegségből gyógyultak, vagy kezelés alatt állók sportoltak együtt kezelőorvosaikkal a választott távokon. Az alapítvány zenés szurkolópontot is működtetett. Céges felajánlásokból 1,5 millió forintot tudnak egy speciális, könnyen irányítható, elektromos kerekesszék beszerzésére fordítani.

Magyar Hospice Alapítvány sárga nárciszt viselő 40 adománygyűjtője most mintegy 800 ezer forinttal járult hozzá a nemes ügy támogatásához. Ebből az összegből száznál is több alkalommal látogathat szakember betegeikhez.

Az UNICEF Csapat adománygyűjtői több, mint 450 ezer forintot gyűjtöttek, ezzel is gyermekéletek megmentéséhez járulva hozzá.

Greenpeace Magyarország harminc önkéntese, adománygyűjtő futója 800 ezer forintot meghaladó összeget tett hozzá a két nap alatt szervezet műanyag szemét csökkentése érdekében indított projektjéhez.

Mi (BSI) is kivettük a részünket a jótékonyságból.
A jótékonysági nevezési díjak összegével a Magyar Élelmiszerbankot támogatjuk.
Fut a színház külön verseny 26 csapata által befizetett nevezési díj hagyományosan a Bajor Gizi Színészmúzeumhoz kerül.
FODISZ Esélyegyenlőségi futam 500 résztvevője (fogyatékkal élők és épek egyaránt) ingyenesen állhatott rajthoz és örülhetett a célba érést követően mindenkinek kijáró éremnek.
A két nap során a hosszabb távokon -a maratont is beleértve- 180 hallás-, látás- vagy mentálisan sérült, illetve mozgáskorlátozott társunk állhatott rajthoz ingyenesen.
Az eseményen kiállító karitatív szervezetek térítésmentesen kapják a megjelenés lehetőségét.
12 kartondoboznyi sportcipő és sportruha gyűlt össze a helyszínen, előzetes gyűjtésünk eredményeként, amit a Magyar Vöröskereszt juttatott el rászorulókhoz, azokkal a ruhákkal együtt, amelyeket futóink a rajtban hagytak.